NEN-EN 1090-1

NEN-EN 1090 certificering Rouweler verzekert u van Kwaliteit met een Keurmerk

Om onze klanten van de beste en meest constante kwaliteit producten te voorzien, zijn kwaliteitsnormen van groot belang. Daarom is Rouweler Las- en Machinetechniek in het bezit van meerdere certificaten die het kwaliteitsniveau van ons bedrijf aantonen. Rouweler werkt flexibel en is bereidt om in overleg extra certificaten te behalen wanneer dat gewenst of vereist is voor het produceren van uw producten.

De NEN-EN 1090 is de geharmoniseerde Europese norm, die van toepassing is op dragende staal en aluminium constructiewerken. Constructies als gebouwen, bruggen en ondersteuningen voor bijv. silo’s moeten vanaf juli 2014 volgens deze norm gemaakt worden. De EN 1090 norm is gepubliceerd omdat vanaf 1 juli 2014 constructieve bouwproducten CE gemarkeerd dienen te worden, daarnaast dient er een conformiteitsverklaring te worden afgeven.

Concreet betekent de certificering

  • voor ons, dat we voldoen aan de nieuwste eisen, waardoor Rouweler probleemloos werk kan verrichten in de metaalsector voor zowel de Nederlandse markt als de Europese Unie;
  • voor u, dat u vertrouwd blijft of gaat bouwen op het Design- en Constructwerk van Rouweler Las- en Machinetechniek.
  • Daarnaast is Rouweler ook VCA* gecertificeerd.

Executieklasse 3

Binnen het scala van vier uitvoeringsklassen, waarbij 1 de lichtste en 4 de zwaarste gradatie is, hebben wij gekozen voor executieklasse 3. Hieronder vallen tribunes, trappen en balustraden in openbare gebouwen. Bouwproducten waarvan de gevolgen op economisch, sociaal, milieu en menselijk vlak zich laten raden, mocht er onverhoopt iets mis gaan. Voor Rouweler is executieklasse 3 een logische keuze, omdat we divers maatwerk voor al onze opdrachtgevers willen blijven maken. Klasse 4 is van toepassing op zeer uitzonderlijke bouwwerken zoals kerncentrales, dit is voor ons niet van toepassing. Het hele stappenplan hebben we met succes doorlopen en nu zijn we volledig CE gecertificeerd volgens de NEN-EN 1090 EXC3 (executieklasse 3).

Als wij het niet kunnen.... kan niemand het!

Neem vrijblijvend contact met on op via onderstaand formulier of via +31 (0)547 - 29 30 98.

Zoeken

Laatste nieuws

logo metaalunie

Over ons

ROUWELER DE SPECIALIST IN METAALBEWERKING

Zodra u laswerk nodig heeft, een aanpassing in uw productielijn wenst of machineonderdeel wilt laten maken, zolang het van metaal is bent u bij Rouweler Las & Machinetechniek aan het juiste adres.

Handige links

- Laatste nieuws
- Vacatures
- Expertise
- Bedrijfsinformatie
- Algemene voorwaarden (download)

Contact

ROUWELER
LAS & MACHINETECHNIEK

Dorreweg 14
7496PM Hengevelde
Tel. +31 (0)547 - 29 30 98
info@rouweler.eu 

© 2017 Rouweler. All Rights Reserved. Designed By MarkT-DEsign

Zoeken